Vouă vă place să stați în casă? Normal, altfel n-ați numi-o ”acasă”, nu?

Ei bine, și câinelui vostru îi place să aibă o casă a lui. Dacă nu este posibil să-i puneți la dispoziție exact canapeaua, patul și fotoliul vostru preferat, încercați măcar să vă asigurați că va fi fericit în noul lui coteț.

Urmați (și dați mai departe) următoarele sfaturi:

1. Cotețul nu trebuie să fie nici prea mic, dar nici exagerat de mare. Un coteț prea mare ar face ca o parte din căldura generată de corpul câinelui să se piardă și ar fi mai friguros. În general, cotețul ar trebui să ofere de aproximativ trei ori mai mult spațiu decât volumul câinelui, în așa fel încât să-i permită să se întoarcă sau să stea întins înăuntru.

2. Este foarte important să așezați cotețul într-un loc ferit de vânt și frig (lângă o construcție sau lângă un copac), dar și orientat înspre sud, astfel încât expunerea la soare să fie cât mai îndelungată. În fond, cui nu-i place niște plajă?

3. Păturile și alte materiale textile sunt contraindicate pentru sporirea confortului câinelui, deoarece acestea se udă foarte ușor și pot să facă mai mult frig decât să-i țină de cald prietenului vostru. În plus, sunt medii propice pentru purici și căpușe. În locul păturilor sau cârpelor folosiți, așadar, paie sau rumeguș (pe care să le schimbați periodic).

4. Dacă vă iubiți mult câinele, gândiți-vă că un coteț așezat direct pe pământ nu va fi o idee bună, în special iarna. Faceți în așa fel încât cotețul să fie ridicat măcar cu 10 cm față de sol. De asemenea, o mică streașină care să prevină ca ploile furioase să îi inunde bietului câine casa ar fi o idee foarte bună. Din același motiv, podeaua poate fi construită (sau aleasă) foarte ușor înclinată înspre ieșirea cotețului.

5. După ce i-ați amenajat cum se cuvine căsuța, iubiți-l mult, mult de tot.

Share this post