POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Aceasta politica de confidentialitate se aplica de catre Asociatia ANIMAL SOCIETY (denumita in continuare Operatorul sau ANIMAL SOCIETY), o asociatie de protectie a animalelor cu sediul in Bucuresti, Str. Zării, nr. 3, Sector 5, infiintata prin ………. pronuntata in dosarul nr.119 / 24.08.2017, inregistrata in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor al Judecatoriei Sector 2 la pozitia …………., avand CIF 38192779, reprezentata de Presedinte Anca Tomescu, administrator al paginii web www.animal-society.org

Politica noastra de confidentialitate are in vedere prevederile legale ale Regulamentului UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (denumit in cele ce urmeaza Regulamentul GDPR).

Acest document se aplica atat membrilor existenti si personalului angajat din cadrul Animal Society, dar si persoanelor fizice care intentioneaza sa sprijine in vreun fel activitatea asociatiei si/sau  urmaresc proiectele asociatiei.

CE DATE COLECTAM?

Avem nevoie de datele dvs. tocmai in scopul desfasurarii activitatii asociatiei si nu vom colecta decat acele date care ne sunt necesare si suficiente pentru a ne atinge scopul declarat.

Concret, de la membrii Asociatiei Animal Society si personalul angajat colectam: nume, prenume, date de identificare, domiciliu, serie si numar carte de identitate, CNP, adresa de email, numar de telefon. Aceste date ne sunt necesare in vederea indeplinirii unui interes legitim al Operatorului – buna organizare si functionare a Asociatei Animal Society si sunt prelucrate pe baza consitamantului anterior dat.

De la persoanele fizice care intentioneaza sa sprijine activitatea Animal Society prin voluntariat colectam informatiile pe care acestea ni le pun in mod expres la dispozitie, atunci cand compleaza formularul de inscriere si anume: nume, prenume, adresa de email, numar de telefon. Aceste date sunt preluate pe baza de consimtamant.

Colectam date cu caracter personal si de la utilizatorii site-ului   www.animal-society.org persoane fizice care ne transmit solicitarea de a primi informari periodice cu privire la cazurile noastre, la proiectele aflate in derulare sau viitoare, la campaniile de protectie a animalelor,  caz in care solicitam doar adresa de email.

SCOPUL IN CARE COLECTAM DATELE

Colectam și prelucram informatiile mentionate mai sus cu scopul principal de a asigura buna organizare si functionare a asociatiei, in vederea:

  • Imbunatatirii imaginii si a calitatii vietii cainilor fara stapan prin desfasurarea programului de terapie asistata de animale „Caini pentru Oameni” ;
  • Promovarea interactiunilor pozitive intre oameni si animale;
  • Realizarea de proiecte de cercetare, inclusiv prin parteneriate cu terte institutii si accesare de granturi de cercetare in domeniul interactiunii om-animal;
  • Salvarea si protejarea animalelor atat prin actiuni directe, cat si prin actiuni de informare, educare si constientizare;
  • Desfasurarea de activitati medicale pentru asigurarea bunastarii animalelor, proiecte de control al reproductiei, prin identificarea si vaccinarea animalelor, si
  • Organizarea de programe educationale.

In modul in care ne desfasuram activitatea este posibil sa folosim datele dumneavoastra dand curs unor solicitarile venite din partea organelor de aplicare a reglementarilor, entitatilor guvernamentale și anchetelor oficiale.

IMPORTANT este ca noi nu vindem și nu distribuim informatiile dvs. personale catre terti in scopuri de marketing direct al tertilor.

De asemnea, vom divulga informatiile dvs. in cazul in care consideram ca acest lucru se cere de legea aplicabila, de reglementari, de o procedura sau un proces legal, la solicitarea unei autoritati publice ori atunci cand divulgarea acestor informatii este oportuna datorita unor chestiuni de siguranta sau de natura asemanatoare.

Este posibil sa transmitem informatiile dvs. altfel decat este descris in aceasta politica, in cazul in care va anuntam și dvs. sunteti de acord.

CONSIMTAMANT

Va puteti retrage consimtamantul de a va prelucra datele oricand. Daca va retrageti consimtamantul, nu veti mai putea utiliza serviciile sau functiile care necesita colectarea sau utilizarea informatiilor pe care le-am obtinut sau utilizat pe baza consimtamantului.

Puteti alege sa nu mai primiti e-mailuri promotionale (tip newsletter) din partea ANIMAL SOCIETY, printr-un simplu email la adresa: ………………….. cu subiectul GDRP.

Retineti insa ca, daca renuntati la primirea mesajelor de promovare, este posibil sa va trimitem in continuare mesaje nepromotionale, cum ar fi convocari la sedinte, materiale informative, informari legate de taxele si contributiile dvs. la asociatie, de contractele aflate in derulare etc.

CAT TIMP COLECTAM?

Va pastram informatiile cat timp sunteti membru al Asociatiei Animal Society sau cat timp dureaza relatia contractuala cu noi.

Aveti tot timpul dreptul de a fi uitat. Luati insa in considerare ca exista anumite situatii in care nu vom da curs solicitarii dvs. si anume atunci cand, urmare a activitatii noastre sau a serviciilor pe care vi le-am prestat, au aparut divergente, situatii litigioase, etc, ce trebuie rezolvate amiabil sau pe cale judecatoreasca.

CE DREPTURI AVETI?

Conform regulamentului GDPR aveti noi drepturi privind utilizarea informatiilor cu caracter personal de noi.

–  dreptul de acces – adica dreptul de a vi se comunica daca datele cu caracter personal sunt prelucrate iar daca da, aveti dreptul de a solicita accesarea acestora, de a obtine o copie a datelor cu caracter personal prelucrate. Pentru informatii si copii suplimentare, va vom percepe o taxa rezonabila, in baza costurilor administrative.

– dreptul de a fi uitat – adica dreptul de a ne solicita sa va stergem datele cu caracter personal. Puteti sa ne cereti acest lucru direct la adresa de email ……………………… cu subiectul GDRP.

– dreptul la restrictionare – adica dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal. In acest caz, datele vor fi marcate si pot fi prelucrate de noi doar in anumite scopuri.

– dreptul la rectificare– adica dreptul de a obtine din partea noastra rectificarea datelor dvs. cu caracter personal incorecte si dreptul de a le corecta, dvs. putand sa completati datele incomplete oricand veti considera necesar.

– dreptul la portabilitate – adica dreptul de a primi datele dvs. cu caracter personal pe care ni le-ai furnizat, in format structurat, comun si care poate fi citit de aparate. Aveti totodata dreptul de a transmite aceste date unei alte entitati, fara obiectii din partea noastra.

–  dreptul de a obiecta – adica dreptul de a ne transmite obiectiuni cu privire la motive legate de situatia dvs., fata de prelucrarea datelor cu caracter personal de catre noi. Daca va exercitati dreptul de a obiecta, nu va vom mai prelucra datele dvs. cu caracter personal in scopul respectiv. Acest drept poate fi invalidat in special daca prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara pentru formalitatile aferente incheierii unui contract deja incheiat. Orice obiectii ati avea, le puteti adresa prin email la ………………….. cu subiectul GDRP.

– dreptul de a sesiza ANSPDCP – adica dreptul de a va adresa cu o plangere Autoritatii Nationale de Suporaveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) in situatia in care considerati ca datele dvs. nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

CUM DAM CURS SOLICITARILOR DVS.?

Depunem toate eforturile ca in termen de o luna de la data receptionarii solicitarilor dvs. sa va raspundem si va dam curs solicitarilor. Acest termen de raspuns poate fi prelungit conform Regulamentului GDPR cu cel mult 2 luni, in situatia in care este necesar, tinandu-se cont de numarul cererilor si complexitatea solicitarilor.

In acest context, luati in calcul ca pentru a da curs oricarei solicitari cu privire la datele personale, vom lua toate toate masurile necesare a va verifica identitatea, pentru a evita eventuale fraude.

MODIFICARI ALE POLITICII DE CONFIDENTIALITATE

Este posibil sa actualizam ocazional aceasta politica. Daca utilizati serviciile noastre dupa o actualizare, sunteti de acord cu politica actualizata.CF: 38192779/07.09.2017